PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "PER UNA MORT APROPIADA"

L'escriptor Marc Antoni Broggi, que ens parlarà del seu llibre Per una mort apropiada i dialogarà amb Xusa Serra.Llibre  . Ell és metge cirurgià i President del Comitè de Bioètica de Catalunya. 
L'acta tindrà lloc el 12 d'abril a les 19h30', dins la programació de "Café amb lletres" i en el marc del Museu d'Art de Cerdanyola (MAC).
Acta organitzat per l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb col·laboració de la Llibreria Èfora. 
Llibre escrit en un llenguatge proper i senzill, pot representar una excel·lent eina per entendre actituds davant el procés de morir i modificar actituds que no ajuden a ningú. El llibre parla de que sovint es fa massa per posposar la mort i massa poc, i massa tard, per alleugerir-ne el sofriment. La lluita dels professionals contra la malaltia ens pot portar massa lluny. Les famílies que viuen una situació angoixant, esperen o demanen actuacions que ja no son útils o poc segures.
La falsa idea dels professionals de que la mort és un fracàs i un mal absolut per a  les famílies fa que sobretot a partir d’un cert moment, el esforços es dirigeixin en una mala direcció: la de posposar-la sempre. La obsessió per evitar la mort al preu que sigui a vegades impedeix tractar com cal el procés de acostar-s’hi, precipitant el desconfort del malalt i la manca de control sobre el que està vivint.

Comentarios